Over Catdance

Cattery

Catdance

Kleinschalige cattery met af en toe een nestje

Contact

Voor vragen of informatie neem gerust contact op. Ik ben het snelst te bereiken per mail.

Eline Veldhuizen

Cattery Catdance

 

T. 06-10821016

@. Info@catterycatdance.com

 

Heijermansstraat 22

7002 AG Doetinchem

NEDERLAND

 

Over Catdance

Ik ben Eline Veldhuizen, woonachtig in Doetinchem en van jongs af aan dol op dieren. Deze cattery is een lang gekoesterde wens van mij en ik ben dan ook blij en dankbaar dat ik u op deze website mag verwelkomen.

 

Het ontstaan van Catdance

Op mijn 14e kwam mijn HuisTuinKeuken-Kat om het leven bij een aanrijding. Ik wilde heel graag een nieuwe kat en had al plannen om mijn ouders mee te sleuren naar het dichtstbijzijnde asiel. In de zomer van dat jaar kreeg ik op mijn verjaardag een grote foto van een wezentje met vleermuis oren en grote, ronde, blauwe kijkers. Ik was meteen verkocht! Dit was mijn eerste kennismaking met het bijzondere oosterse ras. Het wezentje, een Balinees (Siamees met lange haren) is 13 jaar lang mijn beste vriendinnetje geweest. Tijdens die 13 jaar is er via-via een Ragdoll bijgekomen, een schat van een beest en een echte beauty maar het oosterse ras heeft mijn hart gewonnen. Na de dood van mijn Balinees moest er dus direct een nieuwe oosterling komen. Mijn droom was een siamees zoals deze in films en tekenfilms te zien zijn, een vanille kleurige vacht met donkere points. Ik ging dus op zoek naar een chocolat point siamees. Dit is Mistique’s Elvi geworden, een prachtig chocolat point poesje. In tegenstelling tot mijn lieve maar wat bangige balinees, genaamd Mouna is Elvi een wervelwind van energie en speelsheid. Mouna was heel erg op mij gericht en moest weinig hebben van drukte. Elvi vind drukte geweldig, het is dan ook een groot plezier wanneer mijn neefje en nichtje op bezoek zijn en samen met Elvi door het hele huis rennen met touwtjes, veertjes en stuiterballen. Elvi is erg gesteld op visite en aandacht. Ze vind alles leuk en is nergens bang voor. ‘s Avonds vind ze het echter ook heerlijk om bij me op de bank te liggen en lekker te kroelen.

 

Elvi en ik hebben het gezelschap van een Tibetaanse Terriër, een teefje genaamd Milou. Milou en Elvi zijn rond dezelfde tijd bij mij gekomen en dus samen opgegroeid. Dit heeft er in geresulteerd dat het beste vriendinnetjes zijn. Ze slapen, eten en stoeien samen. Milou helpt ook graag een handje bij de verzorging van kittens wat ervoor zorgt dat de kittens opgroeien op in het directe gezelschap van Milou en dus honden gewend zijn als ze verhuizen naar hun nieuwe baasje. Mijn ervaring met Siamezen is dat ze doorgaans perfect samen gaan met honden. De Siamees wordt niet voor niets “de hond onder de katten” genoemd. Elvi voldoet compleet aan dit beeld bijvoorbeeld zoals ze stoeit met Milou en haar uitdaagt. Mijn plezier was helemaal groot toen ik er achter kwam dat Elvi niets liever doet dan apporteren (in tegenstelling tot Milou). Regelmatig rent ze heen en weer om mij knuffeltjes, balletjes en haar-elastieken te brengen die ik vervolgens weer weg gooi.

 

Met mijn Balinees (Mouna) wilde ik destijds een nestje fokken. Het leek me heel bijzonder dit eens mee te maken. Ik heb toen een kater uitgezocht en Catdance laten registreren als Catterynaam bij Neocat. Mouna bleek na 2 dekkingen helaas niet vruchtbaar. Het idee voor een nest heb ik toen opzij gezet. Met Elvi kwam mijn wens uit voor een echte siamees en tevens mijn wens om eens een nestje te fokken. Cattery Catdance is hiermee nieuw leven ingeblazen.

 

In februari 2014 is Elvi voor het eerst moeder geworden. Er zijn prachtige kittens uit de combinatie met haar en Bender Solarland (cattery Scalindjo) gekomen. Twee poesjes hebben een fantastisch liefdevol huis mogen vinden bij Marusha en Wouter

foto: A nest, Pip en Puk

Het derde poesje heb ik Lejla genoemd en woont bij mij. Ze heeft een iets moeilijkere start gehad dus ze is gebleven om in de gaten te houden hoe ze zou opgroeien. Het is inmiddels een heel mooi poesje geworden. Ze staat hoog op haar poten en heeft prachtige oren. Ze heeft een super karakter, speels maar ligt ook heel graag bij je. Bij bezoek neemt ze in eerste instantie een wat afwachende houding aan maar daar is ze met een minuut of 2 overheen en dan wil ze graag bij iedereen op schoot liggen. Lejla is gesteriliseerd en mag verhuizen naar een fijn huis.

 

Update 2015, Lejla heeft inmiddels een fantastisch huis gevonden bij een echtpaar wiens hart ze heeft gestolen. Lejla heet nu Elfie en woont samen met een wat oudere Siamees waar ze dikke maatjes mee is.

Lejla klein

 

Kijk bij "foto's" voor meer foto's van het vorige nest.

 

Voor vragen of informatie mag je altijd bellen of mailen. Bij het kopje “nesten” kun je meer informatie te vinden over aankomende nesten.

 

Inmiddels is ons dieren-gezin uitgebreid met 2 mooie chocolat point dochters van Elvi.

 

Bless miss Bell Catdance, oftewel Tinkerbel (Tink) en Cute Cleo Catdance (Cleo).

Beiden hebben het lieve karakter van Elvi en mogen lekker gaan uitgroeien tot mooie sterke en vooral lieve poezen. Als alles goed gaat mag Tink aan het eind van dit jaar haar eerste nestje op de wereld zetten. De vader van zowel Tink als Cleo is de geweldig lieve Maksia's Mojito van cattery Maksia. Samen met Elvi vererft hij ontzettend lieve en mooie siamezen.

 

(foto's volgen..)