Nesten

Cattery

Catdance

Kleinschalige cattery met af en toe een nestje

Contact

Voor vragen of informatie neem gerust contact op. Ik ben het snelst te bereiken per mail.

Eline Veldhuizen

Cattery Catdance

 

T. 06-10821016

@. Info@catterycatdance.com

 

Heijermansstraat 22

7002 AG Doetinchem

NEDERLAND

 

Nesten

 

Oktober 2017 verwacht Elvi weer een nest, hopelijk volgt Cleo daarna ook snel met mooie kittens. Neem gerust contact op.

Mirecek, de kater is een mooie tabby point dus er komt een leuk divers nestje aan.

Plaatsingsvoorwaarden

Ik heb een aantal plaatsingsvoorwaarden voor mijn kittens. Ze worden met veel zorg en liefde groot gebracht en ik zoek dan ook het beste personeel voor ze. Om dit te bewerkstelligen heb ik een aantal voorwaarden opgesteld voor de plaatsing van de kittens. Per nest kunnen de voorwaarden iets verschillen, dit is ook afhankelijk van eventuele wensen die de eigenaar van de kater heeft.

 

- met katers uit dit nest mag in principe niet gefokt worden, tenzij in overleg met de katereigenaar en mijzelf anders besloten wordt.

 

- poezen worden niet alleen geplaatst, er dient een andere kat aanwezig te zijn. Twee kittens uit hetzelfde nest nemen is uiteraard ook een leuke optie.

 

-alle kittens blijven tot ze minimaal dertien weken oud zijn en ten minste één kilo wegen.

 

-kittens gaan niet naar een eigenaar waar ze los buiten mogen lopen. Siamezen zijn heel aanhankelijk en niet snel bang. De kans dat ze meegenomen worden en doorverkocht of ingezet voor broodfok is erg groot. In steden zijn er een hoop gevaren (denk aan auto's, openbaar vervoer, loslopende honden, gif) waar aan een kat kan overlijden. Vandaar mijn voorwaarde dat de kittens niet los buiten lopen. Een afgezette tuin/balkon is natuurlijk helemaal geweldig!

 

edit: uit een vorig nest zijn twee kittens geplaatst bij mensen waarbij ik er bij het ophalen achter kwam dat ze daar wel naar buiten gingen. Volgens de eigenaren geen probleem want ze woonden achter allemaal weilanden en er was nog nooit iets gebeurd. Tegen beter weten in heb ik ze toen toch mee laten gaan. Een halfjaar later bereikte mij het nieuws dat er een poesje verdwenen was.. hele zoekacties zijn op touw gezet. inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder, het poesje is nooit meer gevonden. Mede hierdoor de strenge voorwaarde dat de kittens echt absoluut niet verhuizen als ze los naar buiten gelaten worden.

 

- een kitten is pas gereserveerd wanneer er een aanbetaling is gedaan.

 

 

Vorige nesten

Op 25 mei 2015 heeft Elvi 5 prachtige kittens op de wereld gezet. De bevalling is heel rustig en soepel verlopen. Elvi is weer een waanzinnig goede moeder voor de kleine monsters en alles gaat voorspoedig. Er zijn 3 poesjes en 2 katertjes, allen chocolat points.

 

De eerste drie weken hebben de kittens in een grote bench gezeten. Op de bodem heb ik een warmteplaat liggen zodat de temperatuur constant aangenaam is. Één kleintje vind het soms wat moeilijk om de tepel vast te blijven houden en wordt vaak aan de kant geduwd. Deze heb ik regelmatig bijgevoerd zodat hij niet achter ging lopen op zijn broertjes en zusjes.

Met drie weken was het tijd voor meer ruimte. In de woonkamer is een hoek afgezet met dunne houten platen. Een speel-/slaaphuisje, warme fleecedeken, en speelkleed maken de kinderkamer af. Het is nu ook tijd voor wat vastvoer. Vanaf 3,5e week krijgen de kittens gemalen lamshart. Ze hebben 1 hapje aanmoediging nodig maar vallen dan voorzichtig aan op het gezonde vlees.

 

De kittens zijn inmiddels alweer 5 weken en doen het waanzinnig goed. Met 4 weken hebben ze hun eerste ontwormingskuur gehad en die krijgen ze met 6 weken weer. Ze eten goed van het vlees wat ze op een schoteltje krijgen en ook babybrokken gaan er al goed in. Het waterbakje hebben ze inmiddels ook uitgevonden en behalve er af en toe doorheen lopen drinken ze er ook goed van. Natuurlijk is de melk van Elvi ook nog favoriet dus regelmatig wordt er ruzie gemaakt om een goede tepel. Elvi vind dit prima maar als ze te druk discussieren zoekt ze het hogerop zodat ze haar even met rust laten.

 

De kittens lopen vanaf 4,5e week overdag los in de kamer en vanaf dat ze 5 weken oud zijn lopen ze ook 's nachts los. Ze zetten de boel op stelten en vallen dan met z'n allen over elkaar in slaap op de bank. Een heerlijk gezicht, 5 tevreden koppies in diepe rust. Ze zijn nu ook sterk genoeg om bezoek te mogen ontvangen. Mijn neefje en nichtje komen regelmatig met ze spelen zodat ze daar aan gewend raken en ook Milou (de hond) draagt haar steentje bij door voorzichtig te spelen. Ze worden nu ook veel opgepakt en geknuffeld door meerdere mensen (de eerste 3 weken pak alleen ik ze op ivm infectiegevaar) en wennen hier al goed aan. De karaktertjes worden ook al steeds duidelijker. Zo is het ene katertje een echte haantje de voorste en is het andere katertje heel rustig. De twee grootste poesjes zetten vaak met z'n tweëen en het drukke katertje de boel op stelten en het andere poesje komt er vaak vlak achteraan.

 

Er zijn nog 2 poesjes en 2 katertjes die een gezellig huis zoeken.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen of meer informatie.

(alle kittens hebben inmiddels een liefdevol huis gevonden)

 

 

 

 

Nest 2 wordt in het pinksterweekend 2015 verwacht! (inmiddels hebben alle kittens een liefdevol huis gevonden)

In het weekend van 21 februari 2015 is Elvi voor de tweede maal op bezoek geweest bij een kater. Ditmaal heb ik gekozen voor kater "Ch Debikat Maksia-Mojito" kortweg Mojito. Mojito is een geweldig lieve chocolat point kater van Sonja en Bob van Maksia's Siamezen. Elvi en Mojito konden het waanzinnig goed met elkaar vinden en lagen al snel naast elkaar te dutten. Beiden vonden het erg gezellig dus nu is het hopen dat Elvi drachtig is..

Vanwaar Mojito? Ik gebruik graag katers die uit buitenlandse lijnen komen. Vorige keer was dit de Rus Bender Solarland en nu kwam ik Mojito tegen die uit een engelse lijn komt. De vader van Mojito is de bekende Ch Laziza Mafdet-Murano van cattery Mafdet uit Engeland. Zijn moeder is een mooie lilacpoint van Debikat Siamese. Door van oorsprong buitenlandse katers te gebruiken komt er meer "vers" bloed door de lijnen heen. Dit is belangrijk om het inteeltpercentage zo laag mogelijk te houden. Mojito heeft op de cover van het SIOK magazine van Neocat gestaan en mooie prijzen behaald op een aantal shows. In zijn stamboom is te zien dat hij een raszuivere siamees is (er komen geen oosterse kortharen in voor) met sterke foklijnen. Mijn hart ligt wel echt bij de chocolat point siamezen en aangezien Mojito behalve ontzettend lief ook nog eens een hele mooie chocolat point is was de keuze snel gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels is het overduidelijk dat Elvi drachtig is. Onwijs spannend weer wat er uit gaat komen en welke datum de kittens kiezen om de buitenwereld te begroeten. De verwachting is dat ze net na het pinksterweekend zullen komen. Houd de site in de gaten voor meer informatie, of mail gerust met vragen.

 

 

 

 

 

Nest Angel was het nest van februari 2014.

 

 

Elvi heeft haar vrijdag 21 februari 2014haar eerste nest gekregen. Het nest bestond uit 6 prachtige chocolat point siameesjes.

 

Na een lange zoektocht en veel lijnen doorgespit te hebben heb ik een prachtige Russische kater voor haar uitgezocht. Elvi is rond de kerstdagen op bezoek geweest en zij en de Rus, genaamd Bender Solarland hebben een geweldige tijd gehad. Bender woont bij cattery Scalindjo van de familie Knoop. Een prachtige, lieve kater die hele mooie kittens vererft.

 

Geboren: 21 februari

De kittens zijn vrijdag 21 februari tussen 1.00-5.00 geboren. Elvi heeft de bevalling perfect gedaan en het moederen doet ze ook heel goed.

 

De kittens blijven dertien weken bij mij zodat ze goed kunnen groeien en ze tenminste één kilo wegen als ze weg gaan. Mochten ze met dertien weken nog geen één kilo wegen dan blijven ze langer. De kittens worden ontwormd, tweemaal geënt, gechipt en hebben een stamboom van Neocat, uiteraard hebben de kittens een entingboekje en zijn ze gezond verklaard door de dierenarts.

 

 

 

 

 

 

De kittens liggen de eerste dagen in een mand op de bank of in een nylonren in de woonkamer. Naarmate ze groeien wordt hun gedeelte uitgebreid tot een hoek in de kamer, afgezet met houten platen. Nog later gaan de platen weg zodat ze door de gehele kamer kunnen. De kittens groeien op met alle geluiden en activiteiten die bij een huishouden horen, muziek, stofzuiger, bezoek etc. Op die manier worden het hele sociale katten die niet snel bang zijn.

 

Elvi en Bender

Mistique's Elvi Bender Solarland

21-12-2012 Sia B (Cinnamon drager) 17-09-2011 Sia B

 

Showresultaten Elvi

 

Showresultaten Bender

Zie show's

 

FIFE Show, Tienen België, U1

 

 

FIFE Show, 25-03-'12 Schiedam, U1, KM E. Edstrom

 

 

TICA Show, Essen België, 5 ringen

 

 

2x 9e plaats, KM H. Devilbiss & T. Vlach

 

 

1x 3e plaats, KM K. Vach

 

 

1x 2e plaats, KM I. van Belzen

Uit 32 katten.